Wie wil er een regenton in z’n tuin?

Buro Regen&Water Forums Vogeldorp Wie wil er een regenton in z’n tuin?

 • Dit onderwerp is leeg.
15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 18)
 • Auteur
  Berichten
 • #15030 Reageer
  Peter den Hond

   Als we vogeldorp Rainproof willen maken kan iedereen z’n steentje bijdragen. Elke druppel telt! Dus ook als we allemaal een regenton plaatsen in onze voortuin kunnen we helpen voorkomen dat het riool overbelast raakt en onze plantjes water geven met gratis regenwater als er een periode van droogte is. Puntjes van aandacht zijn natuurlijk wel de gevoelige funderingsplaten waar je niet een 200 kg zware ton op wilt zetten. En ons monumentale dorp verdient ook wel dat het er netjes uitziet. Wie wil er meedenken over het opzetten van een Regentonnen actie voor de bewoners van Vogeldorp. Gezamenlijke inkopen van de tonnen en de installatie kan het alleen maar aantrekkelijker maken toch? Wie denkt er mee?

   #15031 Reageer
   Gerben en Hugo

    Mogelijk willen Hugo en ik een regenton in onze tuin. Marike mogelijk ook, schat ik zo in (maar weet ik niet zeker).

    #15032 Reageer
    Gerben en Hugo

     Liefst een mooi houten regenton. Zo’n ouderwetse ipv een plastic vat.

     #15033 Reageer
     Peter den Hond

      Hoi Gerben en Hugo, mooi om te horen dat er meer animo voor een regenton is. Zelf zou ik eentje van hout ook mooi vinden. Misschien een idee om twee opties aan te bieden zodat er voor elk wat wils is? En ook voor iedereens portomonee. Als je iets concreets op het oog hebt dat je mooi vindt hoor ik het graag. Kunnen we dat meenemen. Op 29 september hopen we bij de bijeenkomst een regentonnen actie te presenteren. Denken jullie verder mee?

      #15034 Reageer
      Dian

       Prima idee! Echter….ik heb geen regenpijp, maar als jullie ook iets fraais kunnen presenteren zonder aansluiting op afvoer dan zou dat fijn zijn :)!

       #15035 Reageer
       Peter den Hond

        Hoi Dian,
        Misschien even met je buren overleggen die wel een regenpijp hebben? Regenpijp-sharing? En dan evt. twee tonnetjes plaatsen…

        #15036 Reageer
        Andrea Vos

         Heel goed idee,ik doe zeker mee.

         #15037 Reageer
         Violet

          Ik ben ook geïnteresseerd! Wel benieuwd hoe de tonnen dan geplaatst zouden kunnen worden zonder de funderingsplaat te belasten.

          #15038 Reageer
          Maurice

           Zeker een top plan, maar inderdaad wat Dian zegt, niet elk huis heeft een regenpijp.
           Maar daar moet iets op te verzinnen zijn.

           #15039 Reageer
           Patrick van het Nederend

            Hi, als het een mooie houten regenton is met overstort voor als deze vol is, dan wil ik deze zeker in onze voortuin. Staat ook erg mooi voor het aangezicht van het dorp.

            Tevens wil ik voorstellen om eens naar de steekpijpjes te kijken in de oa de zamenhofstraat. Hier zijn maar 2 steekpijpjes (afvoeren) van de goot voor 4 huizen De goten stromen bij een beetje regen over in de voor en achter tuinen. Deze zorgen niet alleen voor veel geluid hinder maar ook extra water overlaat. Ook extra putjes in de binnentuinen en aan aantal verleggen zodat deze op het laagste punt zitten. Hebben we ook in onze tuinen.

            Met vriendelijke groet,

            Patrick van het Nederend
            Zamenhofstraat 6

            #15040 Reageer
            Leentje

             Goed idee een regenton!, Een houten zou mooi zijn! Mogelijk wisselende formaten? En als er dan ook een tuinslang op het kraantje aangesloten kan worden zou dat helemaal mooi zijn om de planten te sproeien gezien we geen buitenkraan mogen installeren.

             #15041 Reageer
             Juliette

              Ik heb ook veel interesse! Ik heb voor nu provisorisch een grote plastic open ton in mijn achtertuin gezet onder het gootje tussen de kisten van mij en mijn buurman (heb zelf geen regenpijp) en vang daar ook al wat mee op voor mijn plantjes. Wie weet een oplossing voor meer tussenhuizen. Maar met kraantje en mogelijk aansluiten van tuinslang zou nog beter zijn!

              #15050 Reageer
              Dries Janssen

               Beste…, ik heb geen afvoerpijp aan mijn huis maar ben omdat ik veel planten onderhoud en vaak water geef zou ik zeker een ton willen. Ik woon naast een hoekwoning woning waar vaak de goot overstroomd, dus ik denk dat een extra nieuwe afvoer met ton dit zou kunnen verminderen.

               #15059 Reageer
               Peter den Hond

                Klinkt als een goed idee Dries!

                #15064 Reageer
                Martin

                 Een kleintje in onze achtertuin zou misschien kunnen.

                 En regentonnen in de gemeenschappelijke ruimten zou ook een optie zijn, met name rondom Vogelplein en Vogelplantsoen waar meer ruimte is. Die kunnen bewoners gezamenlijk gebruiken voor water voor de planten. Formeel kan je dat dan goed regelen door in de ALV van de VvE toestemming voor het plaatsen van die tonnen toestemming te geven.

                15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 18)
                Reageer op: Wie wil er een regenton in z’n tuin?
                Je informatie: