• Reageer op: Mos/sedumdakken schuurtjes

  • by

  Buro Regen&Water Forums Vogeldorp Mos/sedumdakken schuurtjes Reageer op: Mos/sedumdakken schuurtjes

  #15257
  Buro Regen&Water

   Dag Juliette, zoals Willem hierboven ook aangeeft, is helaas niet ieder dak geschikt voor de aanleg van een groen- of sedumdak. Beperkte draagkracht of beperkte waterdichtheid van de bedekking spelen hier een belangrijke rol in.

   In het geval van Vogeldorp is de aanwezigheid van de funderingsplaten een extra factor. Eerder onderzoek heeft laten zien dat de kans op scheuren in deze plaat groter wordt wanneer er meer gewicht op komt. Deze druk wordt namelijk direct overgenomen door de muren. Daarom wordt, los van de monumentenregels, het toepassen van extra gewicht op de funderingsplaat afgeraden.

   Voor de schuurtjes geldt een andere beperking. De daken hierop zijn namelijk van zink en zijn niet goed bestand tegen het aanvullende gewicht van een groendak of het zuur dat van de wortels afkomt. Hiervoor zou dan dus een aparte constructie moeten worden aangelegd, die het dak van zink niet belast. Hier geldt wel voor dat het nog wel aan de monumentenregels moet voldoen en door de VvE moet worden goedgekeurd.

   Ik hoor het graag als je nog iets meer toelichting wilt of er nog andere vragen zijn!

   Groet,
   Brian