• Tegels eruit, haksel erin werkt!

  • by

  Buro Regen&Water Forums Vogeldorp Tegels eruit, haksel erin werkt!

  • Dit onderwerp is leeg.
  3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
  • Auteur
   Berichten
  • #15019 Reageer
   Peter

    Onze tuin aan de brede vogelstraat 34 had altijd veel wateroverlast. Hij was helemaal betegeld en als het regende liep al het water naar de funderingsplaat. Daar bleef het dan staan om lekker onder de muur door te kruipen.
    Niet meer nu we de tegels vervangen hebben door haksel. Als het hard regent trekt het water gewoon de grond in voordat het naar de fundering loopt. We hebben zelfs de lijngoot laten verwijderen door de VvE. Dat ding is niet meer nodig.
    Hopelijk hoeven we in droge tijden de planten nu ook minder water te geven. De grond blijft vochtiger. De eerste paddestoelen zijn al gesignaleerd!
    Kom eens kijken als je meer wil horen over onze ervaringen…

    #15065 Reageer
    Martin

     Wat je ook steeds vaker hoort: tegel eruit, plant erin. Nu hebben we kleine tuintjes in Vogeldorp (op een paar bofkonten na), dus zijn een paar tegels wel lekker. Daarom besloten wij én tegel erin én plant erin.

     Dat wil zeggen de helft van de stenen eruit, de achtergebleven tegels opnieuw leggen met een brede voeg en daar tussenin gras. Het water in de achtertuin loopt daardoor sneller weg. Het gras tussen de tegels geeft een mooi groen en verkoelend effect in de tuin. We knippen het gras met een grasschaar.

     Aanrader!

     #15070 Reageer
     Jaap

      Wat een alternatief kan zijn is tegels erin laten en bloempotten neerzetten. Dan heb je ook geen wateroverlast.

     3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
     Reageer op: Tegels eruit, haksel erin werkt!
     Je informatie: