• RTL Z ‘klimaatondernemers’ zien gouden toekomst

    Een tuin die goed bestand is tegen extreem weer. Beeld © Midwest

    Plastic wegen met een waterberging, ultrasone algenbestrijding, gebouwkoeling met geluidsgolven, overstromingsverzekeringen en ga zo maar door. Er is veel te doen voor ondernemers die zich op dit moment bezig houden met de gevolgen van klimaatverandering. “Een belangrijk deel van de oplossing komt uit Nederland.”

    Ondernemers die inspelen op die gevolgen zijn daarom zeer positief over de toekomst, blijkt uit onderzoek van ABN Amro. Een flink deel van hen verwacht de komende jaren meer dan 20 procent per jaar te groeien.

    Een van de bedrijven die hoopt op een groei van meer dan 30 procent per jaar is adviesbureau Regen & Water van Ivo Tanis. Tanis maakt met zijn team regenwaterplannen voor tuinen. “Elke tuin is anders, dus per tuin moet je kijken hoe je het water afvoert of juist vasthoudt”, zegt Tanis.

    Bron • RTL Z