• Brandpunt (TV-uitzending 17-10-2017 KRO NCRV)

  Brandpunt Droge Voeten
  Samen droge voeten houden in Brandpunt
  Door Redactie Rainproof
  Gepubliceerd op 19 oktober 2017:

  Afgelopen dinsdag ging het in het televisieprogramma Brandpunt over de gevolgen van klimaatverandering. Extreme regen is er daar één van. De uitzending viel mooi samen met het Deltaprogramma 2018 dat vorige maand tijdens Prinsjesdag werd gepresenteerd. Voor het eerst bevat het programma namelijk een Deltaplan Ruimtelijke Adaptatie, dat Nederland beter weerbaar moet maken tegen extreme weersomstandigheden. Werken we in Nederland niet goed samen, dan kunnen de gevolgen groot zijn. Het Verbond van Verzekeraars gaf in het rapport ‘Hoofd boven water’ al aan dat er jaarlijks voor ruim een kwart miljard euro meer schadelast zal zijn door de gevolgen van klimaatverandering. In Brandpunt gaat verslaggeefster Liesbeth in gesprek met mij (Ivo Tanis), ontwerper bij Buro Regen & Water. Voor de Regenwacht leid ik haar langs enkele knelpunten in Amsterdam, en laat ik ons recente regentuinproject voor Gebouw Midwest zien. De Regenwacht is een samenwerking tussen drie partners van Amsterdam Rainproof: Buro Regen & Water, PlanBruist en UrbanBoost.

  Bekijk hier de uitzending (vanaf 12:36 gaat het over Midwest)