De watertrap

De watertrap die regenwater afvoert naar de ringvaart wordt prachtig! Dankzij het vakwerk van de stratenmakers van de firma Compeer. Hulde aan de stratenmakers: jullie hebben er iets héél moois van gemaakt! Het ontwerp is van Buro Regen&Water. De stoeptegels zijn hergebruikt – natuurlijk – ze komen uit de Hondiusstraat iets verderop.

Fase 1

Bewoners en Gemeente meenemen in het verhaal en uitleggen wat een watertrap is.

Waterelementen zoals fonteinen verfraaien de tuin en de publieke ruimte. Ze kunnen een groot deel van het jaar gevoed worden met regenwater uit de omgeving. Zo wordt drinkwater bespaard en het rioolstelsel ontlast.

Er zijn vele vormen van waterelementen, zoals vijvers, waterstromen, fonteinen en aangelegde watervalletjes. Waterelementen in de vorm van fonteinen en watervallen hebben door de grotere verdamping een verkoelend effect op de directe omgeving.

Waterelementen kunnen op de daken van nabijgelegen gebouwen aangesloten worden, en gecombineerd worden met zonnecollectoren en een windmolen voor het oppompen en rondpompen van het water.

De aanleg van fonteinen en watervallen kan ook gecombineerd worden met speelelementen voor kinderen. Bij waterelementen, zeker als het ook speelvoorzieningen zijn, moet goed op de waterkwaliteit gelet worden. Filters, zandfilters of helofytenfilters kunnen regenwater voorzuiveren en het circulerende water blijven zuiveren.

 

Bron: Amsterdam Rainproof

Fase 2

Van schetsontwerp naar en definitieontwerp omzetten en werktekeningen maken voor de mensen die de watertrap gaan maken.

Fase 3

En dan is de  watertrap  klaar. De watertrap die regenwater afvoert naar de ringvaart wordt prachtig! Dankzij het vakwerk van de stratenmakers van de firma Compeer. Hulde aan de stratenmakers: jullie hebben er iets héél moois van gemaakt! Het ontwerp is van Buro Regen&Water. De stoeptegels zijn hergebruikt – natuurlijk – ze komen uit de Hondiusstraat te Amsterdam. Er is in dit ontwerp en uitvoering ingezet op circulair materiaalgebruik